be

De 5 populairste steden in Nederland om te wonen

Oude gracht in Utrecht

Als specialist in verhuizingen komen wij overal in Nederland. Om die reden adviseren wij je dit keer graag eens over de populairste steden in Nederland om te wonen (Cijfers via ANP). Waarom woon je in deze steden zo fijn?

 

    1. Amsterdam

 

Amsterdam scoort hoog op het aantal banen in de buurt, het culturele aanbod en de veiligheid in de stad.

Wijken als de Pijp en de Kinkerbuurt, die er twintig jaar geleden vervallen bij lagen, krijgen weer een fleurig aanzien. De middenstand bloeit, restaurants en koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond.

Wonen in Amsterdam

Amsterdam biedt natuurlijk een compleet scala en is daarom misschien wel zo leuk om in te wonen. De diversiteit is fijn. Drukte en groen ligt dicht bij elkaar en qua festivals en entertainment ben je hier ook aan het juiste adres.

Voor veel mensen zijn de drukte en vele toeristen een groot nadeel van de stad. Woningcorporaties kopen sociale huurwoningen op en huurders worden naar andere steden verdreven. Door de enorme interesse voor woningen in onze hoofdstad schieten de koopprijzen gigantisch omhoog. Al met al is Amsterdam een stad waar altijd iets te beleven is. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

 

    1. Utrecht

 

Vanuit Utrecht ben je binnen een uur in bijna alle belangrijke steden van Nederland. Met de trein of met de auto. Dit is in vergelijking een groot voordeel tegenover Amsterdam, waar je minimaal een half uur reistijd nodig hebt als je naar steden als Den Bosch, Eindhoven, Arnhem of Nijmegen wilt reizen.

Oude gracht in Utrecht

Utrecht is Amsterdam in het klein. Maar aangezien Amsterdam zo kolosaal is hoeft het helemaal niet erg te zijn. Je hebt immers alles wat je nodig hebt, recht in het midden van het land.

Het zal geen verrassing zijn dat Utrecht een stuk beter betaalbaar is als je op zoek bent naar een huur- of koopwoning. De woningmarkt is sowieso niet zo gespannen als in de hoofdstad (Wat overigens nergens in Nederland is).

Als laatste heeft Utrecht ook de beschikking tot een diversiteit aan wijken en veel groen. Altijd fijn om kinderen veilig en vertrouwd op te laten groeien in een mooie omgeving.

    1. Amstelveen

 

Amstelveen is een trotse derde in deze lijst en groenste stad van Europa. Amstelveen geeft ons een bepaalde vorm van rust van binnen. Een stad met diverse mogelijkheden, maar toch met een klein ‘dorps’ gevoel. En dat is bijzonder met bijna 100.000 inwoners.

Wonen in Amstelveen

De stad is gelegen tussen Amsterdam en Schiphol en grenst aan het Amsterdamse Bos. Inwoners van Amstelveen hebben een fantastisch en uniek bos naast de deur. Wie heeft dat nu nog in de grote stad?

Het stadshart met alle winkels en gezellige cafés en restaurants is een enorm pluspunt aan deze lijst. Alsmede de Heemparken, die een van de belangrijkste redenen zijn waarom de mensen uit Amstelveen zich de ‘Bewoner van de groenste stad van Europa’ mogen noemen.

  1. Haarlem

We blijven nog even in de Randstad. Haarlem is gewoon een leuke stad om te wonen. Je hebt hier rust en vrijheid en bent toch altijd te vinden in de randstad. Daar waar altijd en overal wel iets te beleven is.

Wonen in Haarlem

Je bent in Haarlem altijd dicht bij de duinen en de stad heeft (volgens insiders) de beste café’s van Nederland. In Haarlem kun je ook heerlijk wonen met de kinderen. “Een rustige variant van Amsterdam” zeggen de Haarlemmers zelf. Cultuur en winkelaanbod is er bij uitstek. Een mooie combinatie, nietwaar?

 

    1. ’s-Hertogenbosch

 

’s-Hertogenbosch wordt Den Bosch genoemd in de volksmond. De enige stad uit het zuiden des land en trotse bezitter van de vijfde plaats. In 2015 stond Den Bosch nog op de 4e plaats, en dat is niet voor niets. Den Bosch is de hoofdstad van Brabant en is door de ligging perfect bereikbaar vanuit Utrecht, Gelderland en Limburg.

Wonen in Den Bosch

Den Bosch is de stad van het gezellige carnaval (Oeteldonk) en brabantse gezelligheid en sereniteit. In Den Bosch kom je tot rust en door het brede woonaanbod is er voor iedereen wel het juiste plekje te vinden. In Brabant zijn de woningprijzen ook een stuk beter betaalbaar dan Amsterdam en Utrecht.

Wij zijn heel benieuwd welke stad jouw voorkeur heeft in Nederland en wij hopen dat wij je met deze tips en adviezen wat inspiratie hebben kunnen bieden.

Oude gracht in Utrecht

Wij verhuizen u al vanaf

€179, -

excl BTW

Vraag direct een gratis offerte aan

Onze Diensten

Goedkope verhuisservice
Goedkoop transport
Goedkoop ontruimen
Goedkope klusser
Goedkope inpakservice
Goedkope verhuislift

Meer tips

Binnen 24 uur uw op maat gemaakte offerte

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en ontvang binnen 24 uur uw gratis offerte op maat.
Bel 085 – 777 77 77 voor meer informatie.

Ga naar de bovenkant