be

De 10 meest gemaakte verhuisfouten

StudentVerhuizers is in gesprek gegaan met alle verhuizers om voor jullie de meest gemaakte verhuisfouten op een rijtje te zetten. Dit zijn de 10 grootste ergernissen van professionele verhuizers. Het gebeurt namelijk vaak dat bij een verhuizing spullen worden ingepakt die nog nodig zijn, of er ongelukjes gebeuren met héél veel water en ga zo maar door. Door deze meest gemaakte foutjes niet te maken, zorg jij ervoor dat de verhuizers goed hun werk kunnen doen en jij tevreden kan verhuizen naar je nieuwe stek.


 

1. Slordig inpakken van spullen

Je bespaart natuurlijk veel geld als je iedere dag een rondje doet bij de supermarkten in de buurt voor gratis dozen, maar helaas is goedkoop vaak ook duurkoop. Het is namelijk totaal niet handig om verschillende formaten dozen te hebben. Dit zorgt voor onstabiliteit in de verhuiswagen, waardoor dozen om kunnen vallen en dus je spullen kunnen beschadigen. Zorg dat je goede verhuisdozen gebruikt in een standaardmaat. Uiteindelijk kost het iets meer geld, maar de verhuizing duurt hierdoor een stuk minder lang. Voor goede verhuisdozen kun je bijvoorbeeld terecht bij budgetwinkels zoals de Action, maar ook bij de Karwei hebben ze voor een klein prijsje al goed materiaal om mee in te pakken.


 

2. Het te laat aanvragen van je internetcontract

Home is where the WiFi connects automatically.. Maar wacht niet te lang met het aanvragen van je tv en internet. Zorg dat je dit minimaal twee maanden van te voren doet, providers hebben namelijk de tijd nodig om te zorgen dat je aangesloten zit op het netwerk in je nieuwe woning. Als je dit ruim van te voren doet, heb je ook de tijd om de verschillende providers met elkaar te vergelijken en zo dus ook kosten te besparen.


 

3. Te laat beginnen met sorteren en inpakken

De allergrootste klus bij een verhuizing is het sorteren, inpakken en weggooien van spullen. Begin hier dus ruim van te voren mee, zodat je goed kan bepalen wat er wel en niet mee mag naar het nieuwe huis. Het handigste is om dit kamer per kamer te doen, begin bijvoorbeeld in je bijkeuken waar spullen staan die het minst vaak gebruikt worden en eindig in de keuken. Zorg ervoor dat je niet op de dag zelf nog moet rommelen en vanalles moet inpakken, dit kost tijd en tijd is… geld!


 

4. Onderschat een verhuizing niet

Veel mensen denken ‘oh dat is zo gebeurd we zijn in een paar uurtjes wel klaar’. Maar onderschat de tijd dat een verhuizing kost niet. Als je van te voren alles goed hebt voorbereid, is het de dag zelf veel makkelijker om te verhuizen. Maak van te voren een goede checklist en begin op tijd met de voorbereidingen.


 

5. Zorg dat er voldoende ruimte is voor de verhuiswagen

Een verhuiswagen is GROOT! Dus zorg dat bij je oude en nieuwe huis voldoende ruimte is om de verhuiswagen te parkeren. Vraag desnoods bij de buren of ze de auto die dag ergens anders willen parkeren, zodat je niet een halve kilometer hoeft te wandelen met een mega zware antieke buffetkast die je van je oma geërfd hebt. Zo verloopt alles een stuk sneller en kan je dus ook sneller genieten van je nieuwe huisje. En het scheelt ook een hoop spierpijn de volgende dagen!


 

6. Creëer genoeg ruimte

Oké, de verhuisdag is de enige legale dag ooit dat je huis een grote bende mag zijn. Maar let wel op, alles moet eruit! Het is niet meer dan logisch dat je huis volstaat met dozen, maar zorg er wel voor dat er een soort van ‘wandelpad’ is, de deuren en andere doorgangen vrij zijn en dus niet vol staan met spullen.


 

7. Ontkoppel en ontwater elektrische apparaten

Minimaal 72 uur van te voren! Dus, koelkast, diepvries, droger en wasmachine zijn het belangrijkste. De magnetron kan best nog even wachten. Zo kunnen de koelkast en diepvries op hun gemak afkoelen en is het veilig om ze te vervoeren. Vergeet de wasmachine niet te ontwateren om een zwembad in huis te voorkomen., het is namelijk niet handig als de verhuizer op de trap staat en er klotst 30 liter water over hem heen. Leuk als het lekker weer en warm is, maar ook een hoop gedoe. Dus bereid je goed voor!


 

8. Het inladen van de verhuiswagen

Dit kun je echt het beste over laten aan onze ervaren StudentVerhuizers. Het is namelijk een vak apart en je hoeft er nog net niet voor gestudeerd te hebben. De verhuizers doen dit dagelijks en hebben dus ervaring in het inladen van de verhuiswagen. Ga niet lukraak alles die bus ingooien, want dat werkt niet. Platte voorwerpen gaan onder van hoog naar laag en andere spullen erbovenop. Ondertussen kan jij een lekkere kop koffie zetten voor de verhuizers.


 

9. Wees realistisch

Heb je veel spullen die je moet verhuizen? Zijn het zware meubels of andere items die je absoluut niet met zijn tweeën kan tillen? Zorg dan voor genoeg hulp. De StudentVerhuizers kunnen echt wel tegen een stootje, maar als je maar één hulp inhuurt kun je eigenlijk niet verwachten dat die alles ook alleen doet. Zorg dus dat je genoeg capabele hulp hebt, opa en oma kunnen best wat helpen poetsen en inpakken, maar helaas geen zware kasten meer sjouwen. Kies een aantal sterke vrienden die best wel tegen een stootje kunnen en jouw verhuizing loopt op rolletjes.


 

10. Last but not least…

Coffee is the most important meal of the day! Pak dus vooral het koffieapparaat nog NIET in, dus echt NIET. Vandaar dat we eerder al aan hebben gegeven dat je de keuken als laatste in moet pakken. Natuurlijk kun je de borden en het bestek alvast inpakken, de glazen kunnen ook vervangen worden met plastic bekertjes. Maar een koffieapparaat vervangt niemand.
Met deze tips komen jullie de verhuizing vast wel door! StudentVerhuizers kijkt graag samen met jullie naar de mogelijkheden en stelt graag een plan de campagne op voor de gehele verhuizing. Kortom, bij StudentVerhuizers zijn we van alle markten thuis. En niet geheel onbelangrijk; als je onze verschillende diensten combineert, worden de prijzen alleen nog maar aantrekkelijker. We horen je denken: ‘nóg goedkoper, dat kan toch niet?!’. Bij ons wel, kwaliteit boven kwantiteit en al jouw behoeftes worden met de grootste zorg afgewerkt. Neem contact op met een van onze specialisten voor een geheel vrijblijvende prijsopgave!

Wij verhuizen u al vanaf

€179, -

excl BTW

Vraag direct een gratis offerte aan

Onze Diensten

Goedkope verhuisservice
Goedkoop transport
Goedkoop ontruimen
Goedkope klusser
Goedkope inpakservice
Goedkope verhuislift

Meer tips

Binnen 24 uur uw op maat gemaakte offerte

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en ontvang binnen 24 uur uw gratis offerte op maat.
Bel 085 – 777 77 77 voor meer informatie.

Ga naar de bovenkant