Hond verhuizen

hondje verhuizen

Verhuizen met je hond: 7 hondvriendelijke verhuistips

Wil je verhuizen met je hondje?

Dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze verandering. Verhuizen kan voor honden net zo stressvol zijn als voor mensen. Het is daarom belangrijk om er alles aan te doen om het voor jouw hond zo stressvrij mogelijk te maken.

Lees hier 7 tips om je te helpen bij het verhuizen met je hondje.

1. Checklist 

Het kan nog al eens druk in je hoofd zijn tijdens een verhuizing. Maak daarom ver van te voren een lijst met alle spullen die je hond nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat je niets vergeet als je al je spullen inpakt. Denk aan dingen zoals eten, water, speeltjes, een halsband. Ook dingen zoals een riem, een mand of kussen om op te slapen. Wat niet kan ontbreken is een identificatieplaatje met je naam en telefoonnummer erop. Als je hond medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat je voldoende voorraad hebt en neem deze mee tijdens de verhuizing.

2. Vervoer

Weet je al hoe jij je trouwe viervoeter gaat vervoeren? Maak een plan voor hoe je je hond naar de nieuwe woning gaat vervoeren. Ga je met de auto? Zorg er dan voor dat je een geschikte reisbench of kooi hebt voor het transport. Dit helpt om je hond veilig te houden tijdens de rit.

Als je van plan bent om je hond per vliegtuig te verhuizen, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij. Je kan dan vragen naar de vereisten voor het vervoer van huisdieren. Zo weet je zeker dat je hond voldoet aan alle vereisten voordat je boekt.

3. Documentatie 

Het is belangrijk dat je hond goed gedocumenteerd is voordat je gaat verhuizen. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je hond alle noodzakelijke vaccinaties heeft gehad. Het op zak hebben van alle juiste documenten kan ook niet ontbreken. Bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring van een dierenarts. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om naar een ander land te verhuizen. Omdat sommige landen specifieke eisen hebben voor honden die het land binnenkomen.

4. Fitheid

Zorg ervoor dat je hond een goede conditie heeft. Een goede conditie kan helpen om de stress van de verhuizing te verminderen. Voordat de verhuizing plaatsvindt is rust ook belangrijk. Vermijd lange wandelingen of andere activiteiten die je hond uitputten.

5. De reis

Tijdens de reis is het belangrijk dat je hond voldoende voeding en water heeft. Laat hem of haar regelmatig naar buiten om te plassen en te poepen.

6. Wennen aan omgeving

Geef je hond voldoende tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving. Dit kan door hem of haar rustig te laten rondkijken en te laten snuffelen. Je kan dit proces versnellen door vertrouwde spullen mee te nemen, zoals speelgoed en een kussen of mand.

7. Dierenarts

Is je hond snel onrustig of angstig in een nieuwe omgevingen? Het kan dan ooit kwaad om even te je dierenarts of gedragstherapeut te vragen om advies. Zo weet je nog beter hoe je de overgang voor je hond zo soepel mogelijk kunt laten verlopen.

Wij hopen dat deze tips je helpen bij het verhuizen van je hond. Als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om meer te stellen.

Hulp nodig bij de verhuizing met je hondje?

Bij StudentVerhuizers weten we hoe lastig het voor honden is om de verandering van een verhuizing mee te maken.

Wij begrijpen dat de verhuisdag voor u zo soepel mogelijk moet verlopen, zodat u uw hond alle aandacht kan geven die het nodig heeft.

Daarom nemen we bij StudentVerhuizers graag uw hele verhuizing uit handen. We beschikken over alle benodigde professionele verhuismaterialen en een groot wagenpark.

De ervaren verhuizers die bij u over de vloer komen, brengen uw spullen met de grootste zorg veilig en efficiënt naar uw nieuwe woning. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de hond in huis en proberen we zijn rust zo min mogelijk te verstoren.

Wilt u dat uw verhuizing voor u én uw kat zo ontspannen mogelijk verloopt? Vraag vrijblijvend een gratis offerte. Dat kost slechts 2 minuten van uw tijd. Of maak gebruik van de app van StudentVerhuizers. Dan ontvangt u binnen 24 uur een scherpe offerte in uw mailbox.

Heeft u toch liever persoonlijk contact over uw verhuizing? Dan kunt u ons 7 dagen per week van 9.00 – 20.00 uur telefonisch bereiken: 085 – 777 77 77.

hondje verhuizen

Wij verhuizen u al vanaf

€179, -

excl BTW

Vraag direct een gratis offerte aan

Onze Diensten

Goedkope verhuisservice
Goedkoop transport
Goedkoop ontruimen
Goedkope klusser
Goedkope inpakservice
Goedkope verhuislift

Meer tips

Binnen 24 uur uw op maat gemaakte offerte

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en ontvang binnen 24 uur uw gratis offerte op maat.
Bel 085 – 777 77 77 voor meer informatie.

Titel

Ga naar de bovenkant