Bel ons op 0647176711

De kerstperiode; inpakken en beschermen van je kerstaccessoires

De buitentemperaturen zijn flink gedaald, het is eerder donker en warme kleding wordt uit de kast gehaald. Dit betekent: de maand December is aangebroken, de feestdagen staan voor de deur en dus worden de kerstaccessoires weer van de berging gehaald. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw kerstaccessoires elk jaar optimaal te kunnen blijven gebruiken en maken wij een mogelijke verhuizing rondom de feestdagen een stukje makkelijker. 

Bescherming kerstaccessoiresKerstartikelen zijn doorgaans artikelen die breekbaar en kwetsbaar zijn. Het is dus van groot belang dat deze artikelen goed verpakt en beschermd worden. Want het laatste waar je op zit te wachten zijn kapotte kerstballen of verlichting waarvan de helft het niet meer doet. Verpak deze dus in stevig papier en/of verberg ze bijvoorbeeld in stevige verhuisdozen. Op die manier kan je je kerstaccessoires overzichtelijk opbergen en zijn ze beschermd tegen alle invloeden van buitenaf.

MaterialenBelangrijk om te weten is natuurlijk welke materialen je het beste kunt gebruiken om de kerstaccessoires in te pakken. Om zo schade te voorkomen en alle kerstspullen optimaal te kunnen gebruiken gedurende de feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan breekbare kerststallen of kerstmannen en sneeuwpoppen van keramiek. Deze accessoires zijn ontzettend breekbaar. Je bergt ze op in een berging of op zolder voor een langere periode en juist daarom is het erg belangrijk om ze zo goed mogelijk in te pakken. Ook omdat je weleens op deze plek komt voor andere spullen. Pak daarom je breekbare kerstspullen in met keukenpapier en daaromheen oude kranten. Zo kunnen breekbare accessoires wel tegen een stootje.

Vieze geurtjesSpullen die een lange tijd verpakt zitten in een doos of berging kunnen hun lekkere geur verliezen. Je merkt al gauw bij het uitpakken dat ze niet meer zo lekker ruiken als voorheen. Een tip om deze kerstartikelen weer lekker te laten ruiken: doe wat lavendel zakjes in de (verhuis)doos. Zo blijven je accessoires lekker ruiken en kun je ze zonder moeite weer gebruiken voor de komende kerstperiode. Vergeet alleen niet om elk jaar nieuwe zakjes aan te schaffen, ook deze lavendelzakjes verliezen hun geur.

Overzichtelijk ordenen van je kerstaccessoiresEenmaal alle kerstaccessoires beschermd ingepakt, is er niks fijners dan wanneer je ze het volgende jaar weer tevoorschijn haat en je deze gemakkelijk weet te vinden. Een goede ordening is daar de juiste oplossing voor. Een gouden tip: maak voor elke categorie kerstspullen labels die je vervolgens op de (verhuis)dozen plakt. Zo weet je direct welke kerstartikelen je in welke doos hebt verpakt en kun je je woning snel en gemakkelijk inrichten. Een ander voordeel is dat je na de kerstperiode weer moeiteloos de kerstspullen in kunt pakken. Hier wil je namelijk niet te veel tijd aan kwijt zijn.

Het gebeurt doorgaans niet dat mensen van plan zijn te verhuizen gedurende de kerstperiode. Toch hopen we je weer goed geholpen te hebben door middel van deze tips. Ben je nou van plan om tijdens of na de kerstperiode te gaan verhuizen? Dan bent u bij Student Verhuizers aan het juiste adres! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en neem contact met ons op.

Comments are closed.

Onze adresgegevens

Onze klanten over ons

Gemiddelde beoordeling:  

 83 reviews

door Scheepens op Studentverhuizers
Verhuizing

Prima geholpen door de jongens.

Bekijk alle reviews op onze site en laat zelf een beoordeling achter!

Scroll to Top