be

Verbouwen of verhuizen?

Verhuistips

Wat als je bent uitgekeken op je huidige woning, of wat als je huis te klein wordt door gezinsuitbreiding? Kies je er dan voor om je woning te verbouwen of te verkopen? Soms moet je de voor- en tegens tegen elkaar afwegen en jezelf een aantal belangrijke vragen stellen om de beslissing te nemen. Wij proberen je in dit artikel verder te helpen om deze belangrijke knoop door te hakken. Onder andere met een lijstje vragen voor jezelf en een aantal handige tips!

 

Bekend van tv!

We kennen allemaal het tv-programma van vtwonen, ‘verbouwen of verhuizen’. In dit programma worden stellen geholpen die niet meer gelukkig zijn in hun eigen huis. Dit kan komen door gezinsuitbreiding, maar soms ook gewoonweg omdat hun smaak is veranderd. Helaas kunnen we hier niet allemaal aan deelnemen (kon het maar), daarom hebben wij voor jullie dit artikel geschreven. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om afscheid te nemen van je oude woning en velen stellen een verhuizing dan ook liever uit. Met name omdat ze er tegenop zien om al hun spullen in te pakken en ‘mee te moeten slepen’ naar een nieuwe, vaak nog onbekende, bestemming.

 

Jouw portemonnee

Allereerst is het voor jezelf belangrijk dat je de financiële mogelijkheden bekijkt, het is niet voor iedereen weggelegd om ‘zomaar’ een nieuwe woning te kopen. Vaak vooral niet als je weggaat vanwege ruimtegebrek, een grotere woning kost toch vaak al meer geld als je in dezelfde woonplaats wil blijven. Ook is natuurlijk maar de vraag hoe snel je jouw huidige woning verkocht krijgt, want niet veel gezinnen kunnen natuurlijk twee hypotheken ophoesten. Het ligt dus volledig aan jouw eigen portemonnee. Het voordeel van verbouwen is dat je het geleidelijk aan kan doen en dus niet meteen een mega budget nodig hebt om kleine aanpassingen aan jouw woning te doen. Stel jezelf dus de vraag wat je maximaal kwijt wil zijn, dit budget bepaald namelijk wat wel en niet mogelijk is.

 

Jouw woonwensen

Ga (met jouw partner) aan tafel zitten en maak een lijstje van jullie woonwensen en beantwoord de onderstaande vragen.
– In welke woonplaats/gemeente wil je wonen?
– Welke voorzieningen moeten er zijn in de buurt?
– Hoeveel slaapkamers moet de woning hebben?
– Heb je nog extra kamers nodig? Zoals bijv. een washok of werkkamer
– Wat zijn jouw wensen qua indeling van de woning?
– Hoe groot moet de tuin zijn en wil je überhaupt een tuin?

Wanneer je vindt dat je huidige woning niet voldoet aan ALLE bovenstaande antwoorden, dan is verhuizen de beste optie. Voldoet die slechts aan enkele van de bovenstaande punten? Dan is een verhuizing misschien toch geen slecht idee. Bekijk en houdt alle mogelijke opties open, het is aan te raden om eens een afspraak te maken met een architect of styliste om jouw huidige woning nieuw leven in te blazen. Daarna kan je altijd een aannemer laten komen en bij de gemeente langsgaan voor de benodigde vergunningen.

 

Stap voor stap

Onze belangrijkste tip is om vooral goed na te denken over je uiteindelijke beslissing. Vaak kunnen een aantal nachtjes slapen twijfel teweeg brengen en daardoor is het belangrijk dat je hier thuis over praat. Wat vindt jouw partner? Wat willen de kids? Probeer alle mogelijkheden gestructureerd in kaart te brengen en zet niet van de een op de andere dag een verhuizing in gang.

Op zoek naar een tijdelijke opslagruimte of een transportservice? Naast het compleet uit handen nemen van een verhuizing, biedt StudentVerhuizers ook klusjesmannen aan en is het mogelijk om bijvoorbeeld jouw nieuwe meubilair te transporteren. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Ons team van StudentVerhuizers helpt je graag verder!

Verhuistips

Wij verhuizen u al vanaf

€179, -

excl BTW

Vraag direct een gratis offerte aan

Onze Diensten

Goedkope verhuisservice
Goedkoop transport
Goedkoop ontruimen
Goedkope klusser
Goedkope inpakservice
Goedkope verhuislift

Meer tips

Binnen 24 uur uw op maat gemaakte offerte

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en ontvang binnen 24 uur uw gratis offerte op maat.
Bel 085 – 777 77 77 voor meer informatie.

Ga naar de bovenkant