Goedkoop verhuizen; hoe doe ik dat?

Goedkoop verhuizen

Een verhuizing kan veel kosten met zich meebrengen en is voor velen een stressvolle operatie. Buiten het feit dat onze handige verhuistips jouw stress weg kunnen nemen kun je er persoonlijk ook voor zorgen dat jouw verhuizing niet té duur wordt. In dit artikel vind je daarom tips om goedkoop te verhuizen. Dat is precies wat jij nodig hebt, toch?

Alles begint met een goede planning

Bij een verhuizing draait alles om een gedegen planning. Zodra jij precies weet wat er wanneer moet gebeuren kun jij jezelf veel kosten besparen. Denk vooraf dus goed na over welke stappen je allemaal moet doorlopen en wanneer dit precies moet gebeuren. Denk vooraf ook goed na of je externe partijen nodig hebt (voor het tillen van alle zware spullen, verhuizen van alle spullen etc.) en ga hiervoor vooraf al op onderzoek uit welke partijen hiervoor het beste geschikt zijn. Bekijk nu onze ‘Checklist Verhuizen’ om zo goed mogelijk voorbereid te beginnen met je verhuizing.

  1. Vergelijk meerdere verhuisoffertes

Bij het vinden van het juiste verhuisbedrijf is het van groot belang om vooraf te leren begrijpen wat jij belangrijke aspecten vindt van de betreffende partijen. Wil jij dat ze zo goedkoop mogelijk zijn, wil je dat de verhuizers ook de zware spullen tillen of moeten ze juist meer bieden dan een ‘gewoon’ verhuisbedrijf?

Een verhuisofferte geeft je meer inzicht in de verhuiskosten voor je verhuizing. Door het aanvragen van meerdere offertes ben je beter in staat om te onderhandelen over de prijzen en de gewenst extra diensten die de verhuispartijen aanbieden.

Door vooraf te bepalen hoeveel ruimte al je spullen in beslag nemen kun je vooraf alvast de grootte van de verhuiswagen bepalen. Zo weet je ook of de (wellicht grotere) verhuiswagen extra kosten met zich mee gaat brengen, of juist niet. De verhuisbedrijven kunnen je hier natuurlijk ook over adviseren.

  1. Kies de goedkoopste dag uit

Vaak is het verhuizen op een doordeweekse dag het voordeligste. Kies daarom dan ook voor een doordeweekse dag voor de verhuizing, indien dit mogelijk is. Ook bij Studentverhuizers kan dit een kostenbesparing opleveren, houd hier dus rekening mee.

  1. Neem alleen met wat nodig is

Wellicht heb je deze tip al eens gelezen in een van onze eerdere verhuisblogs, wellicht handig om tóch nog eens door te lezen. In al die jaren in datzelfde huis of pand heb je vaak veel onnodige spullen verzameld. Rommel, maar ook producten die je eigenlijk nooit gebruikt. Door vooraf afstand te doen van deze spullen kunnen de kosten van de verhuizing ook flink omlaag gaan. Denk hierbij aan de ruimte die je bespaart in de verhuiswagen(s), maar ook de tijd die het kost voor de verhuizers om al deze spullen in te laden. Neem er de tijd voor en kijk welke spullen weg kunnen, het geeft je rust en laat geld over in de portemonnee, fijn!

  1. Laat je verhuizing (deels) vergoeden

Wist jij al dat er situaties zijn waarbij je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding? Helaas weet bijna niemand hiervan. Zodra jij dient te verhuizen vanwege een nieuwe baan, dan kun je hiervoor in aanmerking komen. Naast een vergoeding van je nieuwe werkgever, die kan oplopen tot €7.750, kun je ook in aanmerking komen voor een vergoeding van je huurbaas. Als de huurovereenkomst niet wordt verlengd vanwege een renovatie of sloping, dan maak jij hier kans op. Laat je hierover tijdig informeren door de betrokken instanties of zoek hierover de benodigde informatie op via het internet of via de Gemeente. Ook via hen kun je namelijk in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding, bijvoorbeeld bij handicap of stadsrenovatie. Succes met deze opties!

Voordelig verhuizen door Studentverhuizers

Zoals je in dit artikel, en al onze andere artikelen kunt lezen zijn er voldoende opties om je kosten te besparen bij je verhuizing. Alles draait hierbij om planning en het investeren van tijd. Door het maken van een planning en het doen van vooronderzoek kun je al erg veel geld besparen. Een verhuizing is niet voordelig dus maak hier ook tijd voor vrij.

Neem contact op met de specialisten van Studentverhuizers om de beste prijs te krijgen.

Goedkoop verhuizen

Wij verhuizen u al vanaf

€179, -

excl BTW

Vraag direct een gratis offerte aan

Onze Diensten

Goedkope verhuisservice
Goedkoop transport
Goedkoop ontruimen
Goedkope klusser
Goedkope inpakservice
Goedkope verhuislift

Meer tips

Binnen 24 uur uw op maat gemaakte offerte

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en ontvang binnen 24 uur uw gratis offerte op maat.
Bel 085 – 777 77 77 voor meer informatie.

Titel

Ga naar de bovenkant